La teva opinió ens ajudarà a comprendre millor les experiències dels residents i visitants per promoure un turisme més equilibrat i respectuós amb la comunitat local.
El 2024, hem vist un augment notable de la consciència social sobre els problemes associats amb el turisme a Mallorca. Les manifestacions, les jornades de treball, les conferències, la cobertura mediàtica i la resposta política són signes clars que alguna cosa ha canviat.
Encara que el Govern (Turespaña) ha llançat la seva pròpia enquesta amb un enfocament similar, creiem que la nostra iniciativa, ara en la seva tercera edició, segueix sent essencial.
Per què? Perquè no seguim cap agenda política ni tenim una estratègia predefinida.
El nostre únic objectiu és mesurar, de manera imparcial, com el turisme afecta els residents, en un context que clarament planteja desafiaments.
No hi ha cap dubte, i això ho confirmen les respostes dels participants d’anys anteriors: el turisme necessita un canvi, i l’economia ha de diversificar-se per ser més resilient davant possibles crisis futures.
Amb la nova edició de l’enquesta anual, mantenim el compromís de captar les percepcions i experiències dels habitants de l’illa. Volem entendre com els residents viuen el turisme i quines expectatives tenen per al futur, especialment després de les mesures i transformacions impulsades pel sector polític i turístic.
En participar en aquesta enquesta, confirmo que estic d’acord que les meves respostes s’analitzin i es publiquin de manera anònima.
Si desitges que t’avisem quan el resultat de l’enquesta estigui llest, si us plau deixa’ns el teu email aquí.
(No utilitzarem el teu email per a cap altre propòsit)
Comparte la encuesta:
Per què aquesta enquesta i què fem amb les dades?
- L’anàlisi de les dades pot oferir una base per al diàleg comunitari, fomentant una col·laboració més estreta entre els ciutadans, els empresaris i els planificadors urbans.
- Volem identificar tendències i patrons en la percepció del turisme entre els residents de Mallorca, el que pot assenyalar àrees de millora o èxit.
- Les dades poden ajudar a mesurar l’impacte socioeconòmic del turisme en la comunitat local, incloent-hi l’ocupació, la infraestructura i els serveis públics.
- La informació recollida pot contribuir al disseny de polítiques inclusives que equilibrin les necessitats dels residents amb les del sector turístic.
- Aquests dades també podrien utilitzar-se per informar campanyes de conscienciació i educació dirigides tant a turistes com a residents, promovent pràctiques de turisme responsable.
- Es pot utilitzar la informació per seguir i avaluar l’efectivitat de les mesures i polítiques implementades, ajustant-les segons sigui necessari per al benestar de Mallorca.
Fundament, com a associació sense ànim de lucre, publica aquest treball sota llicència lliure licencia libre (CC BY-SA 4.0) amb l’esperança que serveixi per aportar un punt de vista valuós i fomentar la participació ciutadana en el procés de redefinició del turisme sostenible a Mallorca.